SOUTH RESEARCH

Towards fair chances for everyone – everywhere

Barbara Simaeys

wie_{4e8a7ebb-0273-8822-f197-b589979127aBarbara Simaeys (°1971) is ingenieur in de internationale technologische ontwikkelingskunde. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als onderzoeker aan de universiteiten van Gent en Antwerpen, is ze sinds 1999 actief als consultant bij South Research. Barbara heeft een ruime ervaring opgebouwd met het uitvoeren van evaluaties en het ontwikkelen van evaluatiemodellen en –methodes. Daarbij specialiseerde ze zich vooral in project-overschrijdende evaluaties waarbij het leerproces centraal staat (netwerkevaluaties, thematische evaluaties, strategische evaluaties, …). Verder staat Barbara ook in voor het faciliteren van trainingen en workshops rond diverse thema’s gerelateerd aan het project- en programmabeheer. Barbara voerde consultancy-opdrachten uit in meer dan 25 landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië en spreekt vloeiend Nederlands, Spaans en Engels en Frans.

Enkele opdrachten uit Barbara's CV

  • Evaluatie van het 2011 – 2012 programma van de “Trade Union Development Cooperation Network” (TUDCN), een internationaal vakbondsnetwer;.
  • Evaluatie van ‘South-East Asian Fishers for Justice’, een door Oxfam Novib gesteund netwerk van NGO’s en volksbewegingen in Zuid-Oost Azië dat invloed probeert uit te oefenen op het regionale beleid (ASEAN, WTO en ADB) rond de thema’s ‘visserij en handel’, ‘klimaatsverandering’ en ‘community-based coastal resource management’
  •   Evaluatie van the programma van de Belgische NGO DMOS-COMIDE, met speciale aandacht voor ‘coördinatie, complementariteit en coherentie’  en de invloed hiervan op de uitvoering van het programma.
  • Evaluatie van Be-Cause health, een Belgisch multi-stakeholderplatform rond internationale gezondheid en gezondheidszorg.
  • Thematische evaluatie van de initiatieven op vlak van beleidsbeïnvloeding van de Nederlandse NGO Cordaid. Case studie: evaluatie van het GRASP programma in Afrika (‘Global and Regional Advocacy for Small Producers’).
  • Het faciliteren van strategische planningsworkshops met de lokale partners van de Belgische NGO DMOS-COMIDE, in 6 landen in Latijns-Amerika.
  • PCM-trainingen voor diverse doelgroepen (universiteitsstudenten, NGO-medewerkers, Zuidelijke partners van Belgische NGO’s, …)

Contactgegevens Barbara

South Research CVBA-VSO, Leuvensestraat 5/2, B-3010 Kessel-Lo
+32 16 49 83 14
barbara.simaeys@southresearch.be


Keer terug